Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

Αχαϊα: Ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου του Κ. Σπηλιόπουλου

Στη δημοσιότητα νέα ονόματα υποψηφίων!

Νέα ισχυρή ομάδα υποψηφίων στην Αχαϊα, δημοσιοποιεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κ. Σπηλιόπουλος.

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των οποίων τα βιογραφικά παρατίθενται πιο κάτω, καλύπτουν ένα ευρύ επαγγελματικό και πολιτικό φάσμα και ενδυναμώνουν ακόμη πιο πολύ το ψηφοδέλτιο του κ. Σπηλιόπουλου.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν κι άλλοι υποψήφιοι από την Αχαΐα, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στο Αγρίνιο, για υποψηφίους στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι υποψήφιοι, με σύντομα βιογραφικά, είναι οι παρακάτω:

Ανδρικόπουλος Παναγιώτης (Τάκης)

Ο Τάκης Ανδρικόπουλος γεννήθηκε στα Βαλιμίτικα Αιγίου και είναι γιατρός-χειρουργός.

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι μέλος του Κολεγίου Χειρουργών Εδιμβούργου, διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Ολύμπιο Θεραπευτήριο, ενώ έχει υπηρετήσει ως διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στο Νοκομείου Αιγίου.

Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αιγίου.

Βασιλείου Παναγιώτης (Τάκης)

O Παναγιώτης Βασιλείου γεννήθηκε στις 25-7-1961 και κατοικεί στο Διακοπτό Αχαίας.

Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Εγκαταστάσεων του ΚΕΤΕ, στο Ηλεκτρολογικό της Μέσης Επαγγελματικής Σχολής και Η/Υ στο Aνοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ίδρυσε την εταιρία HellasMS και σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες του χώρου ανέλαβε από το 1988 την εγκατάσταση και συντήρηση ηλεκτρο-μηχανολογικού ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Διετέλεσε από 2006-2010 εκλεγμένος Δήμαρχος και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Διακοπτού.

 

Γκόλφης Αντώνης

Ο Αντώνης Γκόλφης του Περικλή είναι Εργολάβος Δημοσίων Έργων.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966.

Ζει στα Δεμένικα και είναι εν ενεργεία Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δεμενίκων «Οι Άγιοι Πάντες».

Είναι μέλος της Ένωσης Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων, πρώην αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Δεμενίκων (φορέας που έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για την κοινωνική του δράση, Ανάδειξη Προσωπικοτήτων του 2013).

Γραμμένος Χρήστος

Ο Χρήστος Γραμμένος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Greenwich του Λονδίνου και στη συνέχεια παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου.

Υπηρέτησε τη θητεία του στο Στρατό Ξηράς στην Κώ, απολύθηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και παραμένει ως σήμερα έφεδρος αξιωματικός με τον βαθμό του Υπολοχαγού.

Από το 2006 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Σχεδιασμού και Χρηματοδότησης Επενδύσεων, οργάνωσης και αναδιάρθρωσης λειτουργίας τους, σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια και σε εταιρίες του Εξωτερικού.  

Υπήρξε μέλος του Δικτύου Συμβούλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος του Δικτύου Συμβούλων επιχειρήσεων του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, μέλος του Τομέα Οικονομίας – Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. 

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας το 2015 στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δημοπούλου Ελένη

Η Ελένη Δημοπούλου κατάγεται από το Αίγιο.

Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος επιστημών της εκπαίδευσης και της αγωγής στην προσχολική ηλικία και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Έχει πλούσια κοινωνική δράση με συμμετοχή σε συλλόγους και φορείς της περιοχής και με έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά.

Ζαφειρόπουλος Ανδρέας

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Κρήνη Πατρών όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα.

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του χωριού, αναπτύσσοντας πλούσια κοινωνική δράση.

Το 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του δημοτικού Σχολείου Κρήνης, ενώ το 2003 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της κοινότητας, παράλληλα δε ήταν και δημοτικός σύμβουλος του τότε δήμου Μεσσάτιδος. 

Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ”.

Είναι στέλεχος πωλήσεων με εκτεταμένη εμπειρία σε πολυεθνικά και ελληνικά περιβάλλοντα στην αγορά του καταναλωτικού και των υπηρεσιών.

Είναι παντρεμένος με την Ανθή Μπαλτά και έχουν δύο παιδιά, τον Αντώνη και την Μαρία.

Κάντζαρης Φιλοποίμην

Ο ΦιλοποίμηνΚάντζαρης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962, με καταγωγή από την Πιτίτσα Αχαϊας και κατοικεί στο Ρίο.

Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός.

Έχει λάβει μέρος σε εκλογικές διαδικασίες, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον πρώην δήμο Ρίου και κατόπιν για τον δήμο Πατρέων από το έτος 1998.

Ήταν πρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο Πιτίτσας και νυν αντιπρόεδρος, μέλος του ΤΕΕ από το 1989 και μέλος του συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και εργοληπτών Αχαΐας.

Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, με έδρα  την Πάτρα, σε μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών και δημοσίων έργων.

Είμαι παντρεμένος με την πολιτικό μηχανικό Κατερίνα Μηλιού και έχει δύο κόρες.

Κατσιγιάννης Γεράσιμος (Μάκης)

Ο Γεράσιμος Κατσιγιάννης γεννήθηκε το 1968 στην Πάτρα και είναι κάτοικος Παραλίας. Είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος. 

Ασκεί εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ το 1997 δημιούργησε επιχειρηματική μονάδα στον κλάδο της ανθοκομίας, στην περιοχή της Παραλίας.

Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Παραλίας το 2006, ενώ το 2014 κατετάγη στις πρώτες θέσεις των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, με την παράταξη «Νέα Πόλη», του Κ. Χριστόπουλου.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε το 2002.

Ο Γ. Κατσιγιάννης έχει παράλληλα πλούσια δραστηριότητα και στον αθλητικό τομέα, αφού έχει διατελέσει πρόεδρος σε τοπικά αθλητικά σωματεία, αλλά και στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπέιζμπολ.

Κοκκίνη Αποστολία

Η Αποστολία Κοκκίνη του Θεοφάνη γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα και μεγάλωσε στα Σαγέικα Αχαΐας. 

Αφού ολοκλήρωσε το Λύκειο Κάτω Αχαΐας, μετακόμισε στην Πάτρα, όπου και διαμένει έως και σήμερα. 

Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε θέση ευθύνης στην Αγροτική Ασφαλιστική και στη συνέχεια σε αντίστοιχη εταιρία του ιδιωτικού τομέα.

Κατέχει καλή γνώση υπολογιστών και Αγγλικών.  

Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο και μητέρα τριών παιδιών.

Προερχόμενη από αγροτική οικογένεια, υπήρξε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα ήδη από νεαρή ηλικία και, εδώ και αρκετά χρόνια, συνδράμει εθελοντικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Κολλιόπουλος Γιώργος

Ο Γιώργος Κολλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Ο πατέρας του Ανδρέας γεννήθηκε στα Σαγαίικα Αχαΐας & η μητέρα του Σοφία (το γένος Μπασκούτα) γεννήθηκε στην Πάτρα. 

Είναι πρωτότοκος πολύτεκνης οικογένειας.

Είναι πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Φιλοσοφίας).

Δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης ως συνιδιοκτήτης των εστιατορίων «Ρόδον» & «Pomodoro». 

Αποτελεί εκλεγμένο μέλος  στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας.  

Στις εθνικές εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. 

Στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης,  από το 2013 έως σήμερα, σε συνεργασία με τον Αιμοδότη & εις μνήμην του αδελφού του Φάνη Κολλιόπουλου, διεξάγει αιμοδοσία με την διάθεση των μονάδων αίματος στο Καραμανδάνειο Γενικό Nοσοκομείο Παίδων,  για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος γεννήθηκε το 1959 στο Κακοτάρι Ηλείας. 

Είναι απόφοιτος του 3ου Λυκείου Πατρών και εντάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία το 1982. 

Αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας το 1988. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής Αχαϊας, Αιτωλίας και Κορινθίας. 

Επίσης, Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας και Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου.Αποστρατεύτηκε τον Μάρτιο του 2016 με τον βαθμό του Αντιστράτηγου.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Γιωτοπούλου, από το Καλέντζι Αχαϊας, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ έχουν και δύο εγγόνια.

Μακρής Νίκος

Ο Νίκος Μακρής κατάγεται από τον Πόρο Ναυπακτίας, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. 

Είναι γιατρός νευρολόγος και υπηρετεί στο ΕΣΥ από το 1987. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσoκομείο Πάτρας «Άγιος Ανδρέας». 

Είναι πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας.

Ο Νίκος Μακρής διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο πατρέων τις περιόδους 2006-2014, ενώ ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό «Δυτική Συμπολιτεία».

Ματσάγγα Θεοδώρα

Η Θεοδώρα Ματσάγγα γεννήθηκε το 1984 στην Πάτρα όπου και κατοικεί μόνιμα.

Είναι μητέρα 2 παιδιών.

Αποφοίτησε από τη σχολή του ΟΑΕΔ της Πάτρας με την ειδικότητα «Υποστήριξη Συστημάτων Υπολογιστών». 

Από το 2007 έως και το 2015 εργαζόταν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως υπάλληλος στο τμήμα οικονομικών. 

Είναι επίσης μέλος του Συλλόγου γυναικών «Η Ακακκία».

Νικολακοπούλου Αρχοντούλα

Η Αρχοντουλα Νικολακοπούλου είναι Οικονομολόγος.

Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι  μόνιμη κάτοικος Σελιανιτίκων του Δήμου Αιγιαλείας.

Κατάγεται από οικογένεια αγροτών και είναι έγγαμη με δυο παιδιά.

Γνωρίζει Αγγλικά και είναι Πτυχιούχος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, από όπου αποφοίτησε με διπλωματική εργασία στο Log Linear Analysis.

Εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα σαν Διοικητικός Υπάλληλος στο Λογιστήριο, στο Τμήμα Υποστήριξης Πωλήσεων και στο Τμήμα Προσωπικού μεγάλης Ιδιωτικής εταιρείας στο Αίγιο, στην Αγροτική Ένωση Συνεταιρισμών Αιγιαλείας, την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας καθώς και σε άλλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα της περιοχής.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος, του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων «ΦΟΣ» καθώς και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σελιανιτίκων.

Νικολοπούλου Αριστέα

Η Αριστέα Νικολοπούλου γεννήθηκε στο Πετροχώρι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και κατοικεί στην Πάτρα. Είναι καθηγήτρια τεχνολογίας στη μέση εκπαίδευση.

Πτυχιούχος Γεωπονικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Επίσης, Πτυχιούχος παιδαγωγικού  ΣΕΛΕΤΕ, με εξειδίκευση στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Είναι αθλήτρια του ΠΕΛΟΠΑ Πατρών και του συλλόγου Δρομέων Υγείας, στον οποίο έχει διατελέσει πρόεδρος.

Ως μαραθωνοδρόμος έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από πενήντα (50)  μαραθώνιους εντός και εκτός Ελλάδος, με πολλές σημαντικές διακρίσεις.

Παπαθεοδώρου-Αντζουλάτου Μαρίκα

Η Μαρίκα Αντζουλάτου- Παπαθεοδώρου γεννήθηκε και διαμένει μόνιμα στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Πατρών. Πατέρας της ήταν ο Στυλιανός Αντζουλάτος και μητέρα της η Μαρίνα Νικοπούλου Αντζουλάτου.

Παντρεύτηκε το Νίκο Παπαθεοδώρου και έχει δύο παιδιά, τον Θεόδωρο και τον Στέλιο. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το εμπόριο δερματίνων ειδών και υποδημάτων, διατηρώντας επιχειρήσεις επί δεκαετίες στην πόλη των Πατρών. 

Σήμερα δραστηριοποιείται στις εικαστικές τέχνες και είναι μέλος του συλλόγου Πατρινών καλλιτεχνών και εικαστικών.   

Πεφάνης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Πεφάνης γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι μαθηματικός, ιδρυτής του φροντιστηρίου ΔΟΜΗ και συγγραφέας. Σαν αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων διοίκησε το Καρναβάλι, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, το Δημοτικό Ωδείο, το ΔΗΠΕΘΕ και τη Δημοτική Μουσική. Ανέπτυξε καινοτόμες δράσεις όπως το Καρναβάλι των μικρών, το διαγωνισμό γελοιογραφίας, κ.α.

Σαν αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πατρέων κατέλειπε πλεόνασμα στο ταμείο του Δήμου. Διοίκησε επίσης την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαίας και επί τριετία τα νοσοκομεία Αλεξάνδρας και Μεσολογγίου.

Σοφέτης Ανδρέας

Ο Ανδρέας Σοφέτης γεννήθηκε στο Αίγιο το 1976. Είναι παντρεμένος με τη Ρία Πανίτσα, με την όποια  έχουν αποκτήσει έναν γιό.

Αποφοίτησε το 1994 από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου. Σπούδασε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο όποιο αναγορεύτηκε Διδάκτορας το 2005. Ειναι κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης  MSc στην Ιατρική Χημεία.

Εργάστηκε ως βοηθός εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο Πατρών τα έτη  2000-2007, ενώ επίσης έχει διατελέσει  Λέκτορας στο Δημοκρίτειο  Πανεπιστήμιο (τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής)και στο Πανεπιστήμιο Πατρών (τμήμα Χημείας )για τα έτη 2008-2009.

Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αιγίου από το 2007 έως 2010 και Αντιδήμαρχος Δημοτικών Διαμερισμάτων ,Καθαριότητας  και Έργων. Από το 2014 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου  του δήμου Αιγιαλείας.

Σταθακόπουλος Στάθης

Ο Στάθης Σταθακόπουλος είναι εκπαιδευτικός. Εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής στο ΤΕΛ Νάξου το σχολικό έτος 1987-88, ως υπάλληλος στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα από το 1988 ως το 1990, στην Αγροτική Τράπεζα από το 1994 ως το 1997, τοποθετήθηκε οργανικά ως καθηγητής Τεχνολογίας στο 1ο Γυμνάσιο Ελευσίνας  το σχολικό έτος 1997-98 και μετέπειτα  στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου.

Από το 1998 ως και το 2006 ήταν για δυο τετραετίες Πρόεδρος  του Δημητρόπουλου Συμπολιτείας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Συμπολιτείας. 

Το 2006 διετέλεσε  Αντιδήμαρχος Συμπολιτείας, με αρμοδιότητες την  πολιτική προστασία, το περιβάλλον, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τη διοίκηση του Δήμου, τα έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. 

Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος  νομού Αχαϊας  με το συνδυασμό « Νέα Αχαϊκή Δύναμη» του Δημήτρη Κατσικόπουλου. 

Το 2007 και 2008 διετέλεσε Αντινομάρχης Έργων και Μελετών. 

Το 2010 επανεξελέγη ως  Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Απ. Κατσιφάρα. Από το 2014 έως και το 2019 απείχε από τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Στεφανοπούλου Αναστασία

Η Αναστασία Στεφανοπούλου γεννήθηκε στη Δάφνη Καλαβρύτων και κατοικεί στην Πάτρα.Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Πατρών, στο τμήμα Μαθηματικών. 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ετήσια προγράμματα σπουδών στην ειδική αγωγή και έχει αποκτήσει την πιστοποίηση ασφαλιστικού διαμεσολαβητή επίπεδου Α από την τράπεζα της Ελλάδος. 

Στο παρελθόν εργάστηκε στην εθνική ασφαλιστική.

Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια ιδιαίτερων μαθημάτων, σε μαθητές και φοιτητές, στην Πάτρα και στα χωριά των Καλαβρύτων.

Ταγκαλάκης Θεμιστοκλής  

Ο Θεμιστοκλής Ταγκαλάκης γεννήθηκε στη Χαλανδρίτσα και κατοικεί στην Πάτρα. 

Είναι ιδιωτικός υπάλληλος και συντηρητής σκαφών αναψυχής. 

Μεταξύ άλλων, είναι και αντιπρόεδρος του συλλόγου Πασμασμαθαλασσαιμιας.

Ταπεινός Γιάννης

Ο Γιάννης Ταπεινός κατάγεται από την περιοχή Ματαράγκα Αχαΐας, είναι παντρεμένος με την Αγγελική Καρακίτσου και πατέρας τριών παιδιών.

Το 1984 εισήχθη στη Σχολή Υπαξιωματικών της Αστυνομίας και υπηρέτησε σε σειρά νευραλγικών Υπηρεσιών  της Α.Δ. Αχαΐας, ενώ αποστρατεύτηκε από το Τμήμα Άμεσης Δράσης Πατρών.

Από το 1997 έως το 2003 εκλεγόταν επί τρεις συνεχόμενες θητείες Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ενώ έχει διατελέσει εκλεγμένος Αντιπρόσωπος και Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων καθώς και Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.)

To 2002 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας και διετέλεσε αντινομάρχης Παιδείας-Πολιτισμού και Νεολαίας.

Το 2006 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας και ως το τέλος της θητείας (2010) διετέλεσε Αντινομάρχης Παιδείας – Πολιτισμού & Νεολαίας.

Τσάλτας  Γεώργιος

Ο Γεώργιος Τσάλτας του Βασιλείου κατοικεί στην Πάτρα.

Γεννήθηκε στο χωριό Μοίραλι του Δήμου Ερυμάνθου, του Ν. Αχαΐας, από αγρότες γονείς.

Σπούδασε στην Πάτρα και είναι εργολάβος τεχνικών έργων, δημοσίων και ιδιωτικών.

Από τα 25 έτη του ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

 Έχει διατελέσει πρόεδρος κοινότητας επί 12 συνεχή έτη.

Έχει θέσει υποψηφιότητα στους Δήμους Φαρρών και Πατρέων, στο Επιμελητήριο Αχαΐας όπως και σε άλλους συλλόγους.

Το 2017 εξελέγη πρόεδρος του Πανελλήνιου συνδέσμου εργοληπτών εμπειροτεχνών Ελλάδος, τον οποίο εκπροσωπεί μέχρι σήμερα.

Στην πολυετή ενασχόλησή του με τα κοινά έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε Υπουργεία, στη Βουλή των Ελλήνων και στον τοπικό τύπο, όπως για το Φράγμα του Πείρου- παραπείρου, το Αυτοκινητοδρόμιο, το Λιμάνι, το Αεροδρόμιο του Αράξου, για την αξιοποίηση των ορεινών όγκων του Παναχαϊκού και του Ερυμάνθου κ.α.

Φατσικώστας Θανάσης

Ο Θανάσης Φατσικώστας κατοικεί στα Άνω Σουδεναίικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Έχει πλούσια επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα.

 Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα Χημικής Μηχανικής, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας,Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού.

Είναι μέλος του ΤΕΕ από το 2003 και εγκεκριμένος μελετητής του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ως προς τις ειδικότητές του, Επικεφαλής Επιθεωρητής ΣυστημάτωνΠεριβαλλοντικής Διαχείρισης, Αξιολογητής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ΕΦΕΠΑΕ, Υπεύθυνος Διαχείρισης Συστημάτων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Ειδικεύεται δε στην Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Τμημάτων.

Φεσσιάν Γεράσιμος (Μάκης)

Ο Γεράσιμος Φεσιάν γεννήθηκε το 1975, ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Είναι παντρεμένος με την Όλγα Σφαραγγούλια από τα Καλάβρυτα.

Εργάζεται ως Διοικητικός Υπάλληλος στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Πατρέων από το 2002.

Ασχολείται έντονα με την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αφού και ο ίδιος μετά από ένα τροχαίο το 1998 είναι κινητικά ανάπηρος.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2003 ως εκλεγμένος Διαμερισματικός Σύμβουλος στο Κεντρικό Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων.

Το 2006 εκλέχθηκε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, οπού και διετέλεσε Αντινομάρχης Υγείας και Πρόνοιας την διετία 2009-2010.

Το 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, της Ενότητας Αχαΐας και διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης έως και την λήξη της θητείας του.

Από το 2014 έως και σήμερα ανιδιοτελώς παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή “Σκέψου Διαφορετικά” στον Περιφερειακό τηλεοπτικό ΙΟΝΙΑΝTV.

Φιλέρη Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Φιλέρη γεννήθηκε το 1976 στην Ακράτα όπου και ζει. Είναι υπεύθυνη πωλήσεων στην εταιρεία «Μύλοι Φωτόπουλου».

Παίρνει για πρώτη φορά μέρος ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές του 2019.