Οι Θέσεις μας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει καθηλωμένη στην οικονομική υπανάπτυξη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 67% του μέσου κατά κεφαλήν ευρωπαϊκού ΑΕΠ και η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο 49% του μέσου κατά κεφαλήν ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Στην Ελλάδα είμαστε οι τρίτοι από το τέλος και στην Ευρώπη ανάμεσα στις είκοσι φτωχότερες Περιφέρειες.

 

Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που διοικεί την Περιφέρεια, προκειμένου να διασωθεί εκλογικά έκλεισε συμφωνία με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία αυτή έχει επώδυνα χαρακτηριστικά για τα συμφέροντα της Περιφέρειας η οποία αβαντάρει την κυβέρνηση στις διαβόητες οκτώ εργολαβίες της Πατρών-Πύργου, την καταδικάζει σε ενεργειακό αποκλεισμό της Δυτικής Ελλάδας στο θέμα του φυσικού αερίου και κλείνει το μάτι στις αλχημείες Σπίρτζη στο θέμα του τρένου.

 
  • Πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Περιφέρειας που έχει διαρρηχθεί. Η παράταξή μας και όλοι μας ατομικά οφείλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αξιοπιστίας, διαθεσιμότητας και ανιδιοτέλειας που θα βρίσκεται στους αντίποδες των εντεταλμένων κομματικών παρατάξεων που βρίσκονται απέναντί μας.
 
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να γυρίσει σελίδα. Το 49% του μέσου κοινοτικού ΑΕΠ, δεν μας αξίζει, δεν το αντέχουμε. Κατεβαίνουμε στις εκλογές, χωρίς κομματικά δεσμά που τόσο πολύ έχουν βλάψει, με στόχο μια νέα πορεία για τον τόπο μας, για να πάει μπροστά η Δυτική Ελλάδα.
 
  • Τα τελευταία εννιά χρόνια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τη διοικεί η ίδια ομάδα ανθρώπων. Έχουν κουραστεί και έχουν κουράσει. Δεν έχουν πια τίποτε να δώσουν. Πρέπει να φύγουν, πρέπει η Περιφέρεια να αλλάξει χέρια και ρότα, ώστε να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Αυτός είναι λόγος για τον οποίο σχηματίσθηκε η παράταξη «Δυτική Ελλάδα μπροστά».
 
  • Χρειαζόμαστε και θα καταρτίσουμε επειγόντως ένα πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο για όλη την Περιφέρεια και στις τρεις της ενότητες και θα διεκδικήσουμε όχι τους αναιμικούς πόρους του ΕΣΠΑ που μας αναλογεί, αλλά ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό θα το διεκδικήσουμε από εθνικούς πόρους, από κοινοτική χρηματοδότηση, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από ιδιωτική συγχρηματοδότηση